De stadsderby tussen VC en SKS Herentals leverde in het verleden al meermaals enkele hoge uitslagen op, uitschieter was de 8-0 zege van VCH in de heenronde.

Bij de thuisploeg zat de schrik voor een nieuwe afstraffing er terug in wegens een karrenvracht aan afwezige spelers. Rood-wit kon niet rekenen op de diensten van Van Grieken, De Swert (gekwetst) en Heylen (geschorst). Winst was een must zodat men enkel kon hopen op puntenverlies van Branddonk.

De bezoekers namen van bij de aftrap de wedstrijd in handen. De eerste vijf minuten werd er wat afgetast maar Verbert werpte het eerste bommetje door een voorzet van Luyckx net niet in doel te deviëren. Niet veel later liet Van Genechten de openingsgoal liggen door aan de tweede paal nipt naast te koppen.

Een doelpunt hing in de lucht en kwam er dan ook snel aan wanneer Van De Weyer knap Verbert in stelling bracht, Jonas was niet egoïstisch en legde de bal panklaar voor Van Genechten die met een rake kopbal VCH op voorsprong bracht. De kansen waren eenzijdig, Van Genechten en Dufraing konden echter niet afwerken om de voorsprong uit te diepen. Wanneer na een halfuur Verbert dan toch de netten deed trillen leek de buit al bijna binnen, licht euforische taferelen naast het veld waar de supporters te horen kregen dat Berg en Dal leidde met 2-0 tegen Branddonk.

Verrekking Van Genechten
Slechtere nieuws was dat Van Genechten met een verrekking het veld moest verlaten voor Van Der Schraelen, die sneller als verwacht opnieuw in de selectie zat. Wanneer even later de SKS defensie aan de noodrem gaat hangen wanneer Verbert alleen op doel stormt gaat de scheids in de mist door de fout, en dus rode kaart, door de vingers te zien.

Toch belet dat de bezoekers niet om kansen blijven bijeen te voetballen. Met name Verbert (2x) en Van Peer konden in de laatste vijf minuten voor de pauze de score niet verder opdrijven.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Slechten verschalkte de lokale doelman met een fraaie lobbal. SKS dat weinig of niet had gedreigd stak dan een eerste keer de neus aan het venster en dat leverde meteen een doelpunt op. Swerts rondde een voorzet van Paepen af en de eerredder was een feit. De wedstrijd leek wat te verwateren maar veerde terug op wanneer een mooie actie tussen Verbert en Slechten door deze laatste nipt over de dwarsligger werd gekruld.

Met nog twintig minuten op de klok kwam Soentjens in de plaats van Van De Weyer. Amper enkele minuten later verstuurde Soentjens een perfecte voorzet op het hoofd van Dufraing die alle twijfels wegnam en de 1-4 tegen de netten buffelde. Het slotkwartier leverde nog twee doelpunten op via Van Peer en Luyckx.

VC Herentals won deze derby dus met een afgetekende 1-6, en meteen werd geluisterd naar de uitslag in de wedstrijd tussen Berg en Dal en Branddonk. Wanneer het duidelijk werd dat Branddonk een zware 4-1 nederlaag incasseerde, was dat het startsein voor een klein bescheiden feestje. De buit is echter nog verre van binnen want er resten nog twee zware duels met een verplaatsing naar Oevel en de slotmatch tegen Balen dat door de slechte resultaten plots nog moet spelen om zich zeker te stellen van de eindronde.

VCH speelde met : De Booij Niel; Van Doninck Jelle; Luyckx Lars; Schuerwegen Joris; Verbert Jonas; Slechten Jochen; Van De Weyer Dries; Van Genechten Steven; Wouters Thomas; Dufraing Kevin; Van Peer Nick.
Bank: Maes Jens; Van Der Schralen Thomas; Soentjens Kristof; Verlinden Lode.

Vervangingen: 29e Van Der Schraelen Thomas voor Van Genechten Steven; 69e Soentjens Kristof voor Van De Weyer Dries ; 76e Verlinden Lode voor Schuerwegen Joris.

Doelpunten: 11e Van Genechten Steven 0 – 1 ; 27e Verbert Jonas 0 – 2 ; 49e Slechten Jochen 0 – 3 ; 55e Swerts Bjorn 1 – 3 ; 71e Dufraing Kevin 1 – 4 ; 78e Van Peer Nick 1 – 5 ; 89e Luyckx Lars 1 – 6.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws.